Ullern med Bring-runde hjemme - Aker Rekrutt til Lerøy-runde i Bodø

Postet av Ullern Håndball den 15. Jan 2020

Den nasjonale Bring-serien i håndball  for 16-åringene er godt i gang, og denne runden er det vi som får være vertskap for klubbene vi møter. Samme helg skal Aker TH Rekrutt til Bodø for å spille andre runde av Lerøy-serien, som er tilsvarende "NM" for 18-åringer. 

Bring-serien står igjen med 60 jentelag fra hele landet - fordelt på fire avdelinger a 15 lag. Og Ullerns J2003 er klare! 

Seriespillet går over frem runder frem til april måned. De tre best plasserte lagene i hver avdeling etter endt sluttspill går til nasjonal sluttspillhelg i mai.

Ullern Jenter 03 klarte seg fint gjennom høstens Bring-kvalifisering og er i Avdeling 1 i årets Bringserie. Første Bring-runde gikk av stabelen i november i Molde. Ullern kom hjem med 5 av 6 mulige poeng. Helgen 18.-19. januar går runde to av stabelen - på hjemmebane. Junkeren (Bodø), Bjarg og Lund er gjestende lag denne runden. Ullern Håndball håper mange tar turen til hallen i helgen og forventer stor stemning i Ørakerhallen lørdag og Hovseterhallen søndag.


Helgens Bringkamper i avdeling 1:

Lørdag 18/1 kl 12:00 – Ørakerhallen: Ullern – Lund HK
Lørdag 18/1 kl 13:00 – Ørakerhallen: Bjarg – Junkeren (Bodø)
Lørdag 18/1 kl 16.30 – Ørakerhallen: Lund HK – Bjarg
Lørdag 18/1 kl 18:00 – Ørakerhallen: Junkeren (Bodø) – Ullern
Søndag 19/1 kl 10:00 – Hovseterhallen: Junkeren – Lund HK
Søndag 19/1 kl 11:30 – Hovseterhallen: Ullern – Bjarg


Lerøy-runde samme helg! 

Lerøy-runden er tilsvarende Bring-serien, men for jenter og gutter født i 2001 og 2002.  Fra 16 år er det som dere kanskje vet doble alderstrinn i håndball - 16 - 18 - 20 år. 

Aker Topphåndball har sine Jenter 18 med i denne nasjonale Lerøy-serien. Her er det 24 lag fordelt på to avdelinger. Også her spilles det fem runder før de 4 best plasserte lagene i hver avdeling går til nasjonalt sluttspill til våren. Aker-jentene er i pulje to og møter Bodø HK og Rælingen denne helgen i Bodø Spektrum.

Bakgrunn: Diskusjonen om Lerøy-sluttspillets siste runde og valg av spillearena

Det har stormet litt rundt Lerøyserien i forbindelse med at siste runde i april skulle spilles på Oslofjord Convention Center. Massive reaksjoner fra hele landet kom frem da det er Brunstad Christian Church ("Smiths venner") som eier arenaen, en stiftelse som er åpne om at de er motstandere av homofili. 

Håndballforbundets styre behandlet saken i sitt styremøte helgen som var - og kom frem til at de ønsker å flytte arrangementet til et mer egnet sted. 

" Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangementer" sier Håndallforbundets styre. 


"I Norges Håndballforbunds strategiplan for perioden 2019-2022 heter det blant annet at «organisasjonen norsk håndball skal preges av åpenhet og inkludering», og at «håndballen vil motarbeide mobbing, og vil praktisere nulltoleranse for diskriminering og trakassering uansett kjønn, etnisitet, livssyn, seksuell orientering og funksjonsevne.»

Ullern Håndball og Aker Topphåndball stiller seg 100% bak denne strategiplanen, og sendte en samlet oppfordring til Håndballforbundets styremøte - om å legge arrangementet et annet sted.  

Les mer her: 

https://www.handball.no/nyheter/2020/01/om-norsk-handball-og-oslofjord-arena/


0 Kommentar

Vellykket Sølvrunde for Loppetassene!

Postet av Ullern Håndball den 15. Jan 2020

Loppetassen er barnas første møte med håndballkamper - og skal være en fest for 6- og 7-åringene våre og naboklubber i regionen. Denne helgen var det Ullerns runde i Ørakerhallen. 


Målet med Loppetassen er å skape interesse for håndballen - for spillerne som bare har trent noen få måneder, og som helt sikkert har gledet seg til "ekte" kamper! De er bare FOR søte, der de stiller opp i litt for store skjorter, lange shortser, knestrømper, pannebånd, knebeskyttere! Og med de fineste maskotene, hjemmelagede bannere og spent forventning. 

Og spillerne har også med seg foresatte, som møter andre foresatte i hallen i noen timer-Det spilles 40 kamper over 2 bolker denne lørdagen, effektiv kampgjennomføring og frilek tilrettelagt i midten av hallens da tre deler; to kortbaner og en lekebane. Undertegnede måtte smile godt da enkelte av spillerne løp av banen før kampen var ferdig for å få være med å telle ned fra ti til 0 når kampen nærmest seg slutt,stor stas å få rope i mikrofonen.  Det enkle er ofte de beste, sier vel Rema! Her er ikke det viktigste å vinne men å ha en gøy dag - og kanskje lære seg litt å spille sammen som et lag!  

En halv dag med kamper er familievennlig i en travel hverdag - og det blir tid til mye hygge og sosialt. Og mange kopper kaffe og diverse fristelser i kiosken serveres av våre ferskeste støttespillere, som kanskje har første vakt i kiosken eller billettluka for klubben.  Dette er en fin dugnad- og inntektstlørdag for klubben og en flott sosial arena hvor hele familien blir bedre kjente med klubben, hallen, spillerne, dommerne osv. 

Og kanskje er alle sammen enige om at håndball er tingen å satse på når de drar hjem, det er målet!   


Tusen takk for innsatsen alle som hjalp til med gjennomføringen denne dagen! 


Foto: GS/godkjent av laget v SKH
0 Kommentar

Ullern lager Allidrettskurs for førskolebarna!

Postet av Ullern Håndball den 8. Des 2019

Fra mars til mai inviterer Ullern alle førskolebarn til allidrettskurs i den flunkende nye flerbrukshallen vår ved Ullernbanen.


Ullern Allidrett arrangeres for førskolebarn i den nye flerbrukshallen ved Ullernbanen.

Vi ønsker at barna prøver ulike aktiviteter med og uten ball. Fokus er utvikling av grunnmotorikk med koordinasjon og balanse. I lek tilpasset barnas nivå vil de oppleve mestring og engasjement gjennom aktiviteter - sammen med våre høyt kvalifiserte trenere.


Kjenner du en liten Ullern-rekrutt - så spre budskapet! Vi håper å fylle nyhallen med glade førskolebarn til våren! Kanskje treffer de der nye klassekamerater på kurset og dermed får en tyvstart på det sosiale som møter dem på skolen til høsten. 


Påmelding

Meld deg på i mail til trude.waagan@gmail.com


Har du spørsmål om allidrettskurset tar du kontakt med Trude Waagan på telefon 950 32 330 eller mail: trude.waagan@gmail.com


Først til mølla - begrenset antall plasser!


0 Kommentar

Nyttårscup for alle Ullerns håndballspillere i Ørakerhallen 8. januar

Postet av Ullern Håndball den 8. Des 2019

Tradisjonen tro arrangerer Ullern nyttårscup og kickoff for alle våre håndballspillere, og det er bare å holde av 8. januar til lek og moro i Ørakerhallen!

Dato:     Onsdag 8. januar 2020 i Ørakerhallen  

Sted:     Ørakerhallen 

Tid:         Klokken 16:00 - 21:00 

        

MERK:

  • Klokken 16:00-18:00: Jenter og gutter 2013-2010
  • Klokken 19:00-21:00 Jenter og gutter 2009-2005

Det settes sammen landslag som utkjemper slaget om topplasseringen i Ullerncup 2020 i den eldste gruppen. 

Ta på håndballsko og treningstøy og gjør deg klar for konkurranser, lek og moro i hallen!


Det blir showkamp mellom Aker TH og Ullernspillere født 2003 og 2004 fra 1800 – 1845. Her vil Aker-spillerne få et handicap. Oppfordrer alle til å komme å heie – dette blir gøy!


Det serveres pølser, saft og kaker! 

 


0 Kommentar

Ballmoro for unga!

Postet av Ullern Håndball den 6. Des 2019

Det kan fort gå litt i ball når 60 jenter fra Ullern, Haslum og Njård møtes. Særlig når Flyball, Goalball og lokalt «NM i Straffekast» står på programmet.

 

Lørdag 30. november var de tre klubbenes jenter 13-lag samlet i Njårdhallen - etter initiativ og arrangement av Njårds lagledelse, med Lars som primus motor. Målet er ha ha det gøy med ball, men også å knytte enda tettere bånd mellom lagene og jentene - som følger hverandre tett i både serie og cup. Lagene ble blandet sammen på tvers av klubber gjennom loddtrekning og ble fordelt på ti ulike lag med team-navn fra spillere på damelandslaget. 

 

Det ble konkurrert i tre ulike grener, først lokalt «NM i Straffekast» samtidig med Goalball. Deretter ble det konkurrert i Flyball, samtidig som lagenes spillere kunne forsøke seg på en rekke individuelle utfordringer. Det er morsomt å konkurrere i nye idretter og det blir fort litt mer lek og moro i fokus. 

 

Det var mange glade jenter som stiftet nye bekjentskaper på tvers av klubbgrensene, og det var mye tid i mellom kamper til å sosialisere med hverandre. Tilbakemeldingene fra mange av jentene både under arrangementene og på sosiale medier i etterkant var at dette gjør man gjerne igjen. 

 

Det er flott at klubbene kan samarbeide på tvers og både jentene og trenerne samarbeidet godt. Totalt bidro over femten voksne trenere og frivillige til å avvikle arrangementet, tusen takk alle sammen! 

 

Goalball er en idrett der du får bind for øynene og skal benytte de andre sansene til samarbeid og scoringer. Banen er på tvers av en håndballbane, og man scorer ved å kaste en ball – med bjeller inni – fra sin sone på ene siden og over på andre siden av banen forbi tre forsvarere. Ballen kan ikke sprette etter et gitt punkt på banen slik at de som «ligger» i forsvar skal kunne stoppe den basert på lyden. Goalball er også gren i Paralympiske leker. Vi fikk hjelp til Goalball fra både en tidligere landslagsspiller og en erfaren dommer. 

 

I lokalt «NM Straffekast» møtte lagene hverandre til straffekast konkurranse i et puljespill. Alle spillere inklusive målvakter må skyte, og man får to poeng for seier. Deretter møttes lagene i sluttspill basert på plassering i gruppespillet, og endte til slutt med en finale. 

 

Flyball er en innendørs variant av Beachhåndball der lagene spiller på tvers av en håndballbane og med færre spillere på banen. Det gis to poeng for spektakulære scoringer som flyvere, backhand og scoring fra egen målgård. Kampene gikk rett i sluttspill med en åpning for lucky loosers, og ble avgjort med en finale og bronsefinale. 

 

Vinnere av de ulike konkurransene ble Team Løke (Goalball), Team Solberg (Flyball), Team Waade (Lokalt «NM Straffekast»). I tillegg utmerket følgende seg i de individuelle prøvelsene: Emma, Team Tomac (Planken 4.10 min), Malene, Team Fauske (Pushups: 30), Lykkeball Bettine, Team Waade, Hermine, Team Løke, Kristina, Team Waade (Lykkeball: 8), Neneh, Team Arntsen (Sjonglering:11), Malene, Team Fauske (Situps: 120). 

 

Skrevet av Njård J06 Skrivepanel i samarbeid med Ullern Håndball.  


0 Kommentar

Powered by: Bloc